Včasih preprosto pač moreš malce preveriti prosta delovna mesta tudi, če že imaš službo, ker nikoli ne veš, če lahko najdeš kaj boljšega od trenutnega. Če vidiš nekaj boljšega si mogoče sprva misliš, pa eh ne bomo to nič pošiljali tako ne bom nikamor prišel, ampak zakaj se ne bi poslala prošnja pa če dobiš dobiš, če pa ne dobiš pač ne dobiš, tako ali tako že imaš službo in ti ni neka sila jo dobiti. Če pa nimaš službe, potem pa se res moreš malce gnati in kar na veliko pošiljati prošnje, da se bo nato ena končno malo obnesla in bo potrditvena.

Moja sestrična kot primer je ima kar okej službo, sicer ji ni bila ravno ne vem kako všeč, ampak imela jo je, vmes pa ji je druga prijateljica rekla, da se pri njih nekdo išče in da lahko pošlje prošnjo. Jo je poslala in sedaj dela v tem drugem podjetju, kjer ji je mnogo bolje, mnogo boljši tim in bolj je srečna.

Moj bratranec recimo pa je imel službo, jo je menjal za drugo, ker so mu ponujali mnogo boljšo plačo in delo in vse, ampak je bil na koncu takšen poraz, da sedaj ponovno dela v njegovi prvi službi. Tako, da lahko vidite, res je, lahko gremo na boljše, lahko gremo na slabše, nikoli ne boš mogel vedeti, če si naredil napako ali je nisi, ker nisi niti poskusil.

Lahko si kot moja sestrična, ko ji je sedaj 100x bolje, lahko pa si kot moj bratranec, ki se je malce opekel, ampak vseeno mu ni žal, vseeno je poskusil, ne more reči, da ni vsaj tega naredil. Kaj pa če ne bi poskusil in bi se nato lahko celo življenje tolkel po glavi, da zakaj ni niti poskusil? Tako da vredno je vedno probat, čisto vedno! Ker ja, lahko narediš veliko napako, ampak saj veste, iz vsake napake se nekaj naučimo in smo nato še boljši!

About matej

administrator