Danes so računalniki že nujno zlo bi lahko rekli, brez njih ne moremo več nič, kajti popolnoma vse se že modernizira, skoraj vsi vse dajejo na splet in če nimaš računalnika je danes že kar malce problem. Včasih, kakšnih 10 let nazaj, mogoče malce več, če si bil brez računalnika še mogoče ni bilo tako napačno in narobe, če si bil brez računalnika, si lahko brez skrbi naredil kaj brez njega, danes pa je to skoraj že nemogoče, sploh sedaj ko je bila covid situacija in se je zelo ogromno veliko stvari preselilo na splet, pa tudi šole so se selile na splet je že res nemogoče, da bi bili brez.

Sploh prenosni računalniki so bolj »in« kot pa hišni, ker prenosne lahko nosiš malce sem malce tja, če ti je delaš nekaj na postelji, lahko delaš na pisalni mizi, lahko se preseliš v kuhinjo in tam narediš kar imaš, lahko greš ven na svež zrak, preprosto si kjer ti tisti trenutek paše za biti, zato so prenosniki kar popularni, mnogo bolj kot pa hišni, ki so takšne velike kište jaz pravim in si priklenjen, da si samo za pisalno mizo, ker tistih pa res nikamor ne boš nosil, definitivno da ne.

Da bi danes moral biti brez računalnika ali pa mobilnega telefona je že kar problem. Jaz recimo v službi ne bi imela kaj za delati, če ne bi imela tega dvojega, lahko bi 8 ur samo sedela in šla domov. Doma tudi imam ogromno še za postoriti na računalniku, maili in podobno in nikakor jaz osebno ne bi mogla biti brez te tehnologije. Sicer mnogo raje bi videla, da ne bi rabila biti toliko na tej tehnologiji, ampak žal nimam te možnosti, ker imam takšno delo.

About matej

administrator